2008. május 13.

Az ostobaság végtelen csillogása

"Legutóbbi hírek szerint már több mint 22 500 halálos áldozata van a péntektől vasárnapig Burmán (a katonai vezetés Mianmarra keresztelte az országot) végigsöprő Nargis trópusi ciklonnak, és további 41 000 eltűntet keresnek. Becslések szerint akár több millióan is lehetnek azok, akik elvesztették otthonukat és teljesen földönfutókká váltak. ...
A katasztrófa súlyosságát jelzi, hogy az amúgy teljesen elszigetelten működő burmai katonai junta külföldi segítséget kért a helyzet megoldására. A segélyszervezetek képviselői meg is érkeztek a térségbe, de mivel a vezetés még nem oldotta fel a vízumkötelezettséget, egy részük még mindig a környező országokban vesztegel a belépési engedély megadására várva."

Erre annyit tudnék csak reagálni, hogy: "Ó, ember!"

2 megjegyzés:

Anna írta...

Igazság szerint senki nem tartotta a gyertyát, mikor az állítólagos segélykérés elhangzott. Miért lenne szüksége annak a másfélmilliárd embernek „nyugati” segítségre, mikor tökéletesen önnellátóak. Okkal van vizum ott, korlátolt a vezetés, de ez a vizum csak a kiteregetett ok. igazából nem akarnak segítséget, mert egyrészről baromi sokan vannak, így ez a sok áldozat csak személyes fájdalom, ugyanakkor sajnos az állam haszna. Másfelől nem akarják beengedni a nyugatot még így sem.
Mi máshogy látjuk az ilyen katasztrófákat innen, egy viszonylag szabad országból.

FlyingWhale írta...

Jó, nyilván. Pont nem "választások" előtt.