2007. december 2.

Azt kell hogy mondjam, hogy a Tesco-ban vásárolni nem olyan nagy élvezet, viszont a "helyi" kisboltoknál jóval nagyobb választék van, és fontos lisztforrássá is vált számomra, amióta sajátkészítésű kenyéren élek. (Egyébként szenzációs kenyereket sütök. Leginkább magos-rozsosat, de a legutóbbi spenótos-rozsos sem volt kutya. A legközelebbi gesztenyés kalácsról már nem is beszélve!)
Ezentúl rátaláltam a kínai tengerifű salátára, ami sajnos a múlt héttől kezdve étkezésem elengedhetetlen része kell hogy legyen, mert annyira nagyon jó. Kis zacsiban árulják nagyon büdös halfűszerrel és egy kis csomag chillis olajjal. Irgalmatlan jó! Az is megfordult ma a fejemben, hogy holnap kimegyek a Bp. Chinatown-ba, mert ott biztosan van valami olcsóbb forrás a beszerzéséhez, úgyhogy akár több kilót is vehetek egyszerre, hogy hétvégére egy halom tengerifüves zacskó közepén üldögélhessek elégedett napközis fejjel.
Persze tudom, hogy a zacskós gyorskaja nem a legjobb minőség és nem tükrözi hűen a kínai konyha remekeit, de nagyjából képbe kerültem, hogy mennyire katasztrofálisan rosszak lehetnek a kínai éttermek, ha már a zacskós cucc is sokkal finomabb.
Na jó, mára ennyit.
Ahogy elnézem lassan átalakulok gasztro-bloggá. Hehe.

Nincsenek megjegyzések: