2008. április 12.

Panem et circenses

Ritkán követem a politikai eseményeket, de mivel ugye Nagymező utca, és kicsit tartottunk attól, hogy majd az okos tüntetők megakadályozzák a Nagymező utcai villamosok (amik nincsenek is) közlekedését, belecsúsztunk a történésekbe.
Erről három dolog jutott az eszembe:
1. Már az okos rómaiak tudták, hogy cirkusz és kenyér kell a népnek, ergó nincs elég szórakozása a magyarnak, ezért javasolnám a hajléktalanok és munkanélküliek cirkuszi akrobatákká, bűvészekké, esetleg tehetséges szinészekké képzését, hogy az utca embere némi szórakozást élvezhessen az óriásplakátok és óriás LCD-k világában. Lehetne csinálni mindennapfesztivált pl. a parlament előtt, ami az elégedetlen ordítozás helyett hangos kacagás és tapsorkánt válthatna ki. Az az utóbbi hónapokban kiderült, hogy ennek a területnek olyan az energetikája, hogy ott folyamatosan történnie kell valaminek, úgyhogy hajrá! Ezen túl, ámde még ebben a témakörben szeretném megköszönni a legutóbbi tüntetés résztvevőinek és a rendőröknek a szórakoztatást a Hollán Ernő utca lakói nevében, a kettes villamos magyar és külföldi turista utasainak nevében, a 4 Season vendégei nevében, illetve az internet előtt gubbasztó percről-percre híreket olvasó tömegei nevében. Ilyet nem láthat minden nap az ember, csak minden hónapban egyszer. Szinte már hiányzott is egy kis nyomasztás.
2. Ha én lennék a magyarországi keresztény egyház feje, belefoglalnám legújabbkori imáimba azt a mondatot, hogy "Ó Uram, csak nemzeti identitást ne adj az embereknek! Ámen."
3. Nemrég olvastam asztrológiai elemzést Mo. 2007-es és 2008-as évéről. Természetesen itt élő emberek írták, akik nem tudják kivonni magukat a politikai események hatásai alól, de azért megdöbbentő volt, és az merült fel bennem, hogy az nyilvánvaló, hogy forr a levegő. Azt is maximálisan el tudom képzelni, hogy ha hirtelen hihetetlen jóléti rendeletekkel lepné meg a kormány az országot, akkor sem lenne az az eredmény, hogy az ember, mint békés birkacsorda mosolyogva és hálásan fizeti meg az adóit onnantól kezdve, mert ez az energia jelen van, ki kell sülnie így vagy úgy. Viszont minden erőteljes negatív energiának van egy pozitív párja, amitől csak egy hajszál választja el. (Lsd. szerelem-gyűlölet.) Szóval a kérdés csak az, hogy ezt a hihetetlen háborgásnak mi a pozitív megfelelője. Mert ha tudnánk, akkor rögtön át is lehetne fordítani az egészet egy elsöprő erejű "nemzeti" eufóriába. Mennyivel jobb lenne ez? Lehet, hogy még BKV sztrájkot sem kellene szervezni, mert az emberek boldogsággal telve járnának gyalog Zuglóból az V.ker-be dolgozni, és a levegő is friss lenne és szmogmentes. Hehe. Szóval nem csinálunk egy margarétás hatvanas éveket? Hehe.

2 megjegyzés:

Lemon Alvarez Sanchez Gonzalez Hernandez Ramírez írta...

Majd, ha szabad lesz a szerelem is! És nemcsak dumálsz róla!

FlyingWhale írta...

Nekem szabad.
Bárkivel, akivel akarok. (És ha ő is akarja.)