2008. augusztus 21.

Ejh asszony, ejh szerelem

"A 29 éves Juan Manuel Alvarez három éve el akarta dobni életét: Jeep Cherokee típusú terepjárójával egy helyi érdekű vonat sínpárjára parkolt, hogy a vonat végezzen vele.

A szerelvény közeledtével az utolsó pillanatban azonban meggondolta magát, kiugrott kocsijából, amelyet azonban a vonat előtt hagyott. Így szemtanúja volt annak, hogy a kocsijába rohanó vonat kisiklott és a szembejövő Metrolink vonattal ütközött.

A balesetben több mint 180 utas megsérült; 1999 óta ez volt a legsúlyosabb vonatszerencsétlenség a városban.

Alvarez, aki korábban egy építésen dolgozott, állítólag elhidegült feleségének figyelmét szerette volna felkelteni halálával. Az ügyészség halálbüntetést kért a korábbi öngyilkosjelöltre, de a bíró a többszöri életfogytiglan mellett döntött, az ideiglenes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül."

... Én pedig elképzelem Alvarez arcát a kiugrás utáni első pillanatban, aztán amikor leesik neki a "Bassza meg!". A megdöbbenés pillanatai pedig gyönyörűek. A megdöbbenés valójában egy varázspillanat. Hirtelen megáll minden, nincs sem tér, sem idő, sem lélegzet, sem test, sem történés. Egy kifeszített pillanat. Ezért szeretem.

4 megjegyzés:

Anna írta...

Az emberben a túlélési ösztön működik, és ez vonatkozik arra is, hogy utólag azt mondja lerobbant a kocsija. Pont ott, pont akkor. Ki bizonyítja be, hogy ez nem így volt? Innetől ez egy baleet. A felelősségvállalás senkinek nem az erősége. Alvareznek az agyában amúgy is volt valami bibi. Most egy életnyi időt kapott gondolkodni.
Szerintem.

Anna írta...

az erőssége az hosszú s-sel persze meg a baleet is baleset

FlyingWhale írta...

Én nem hiszem, hogy Alvareznek olyan nagy baj volt az agyában és ezért sem értem, hogy miért kellett 11-szeres életfogytiglant kiszabni ráadásul ideiglenes szabadlábra helyezés nélkül. Ha terrorista lenne, akkor megérteném, de ez egy kicsit sok nekem. A cikk alapján azt gondolnám, hogy szerencsétlen ostoba ember már megint nem gondolta végig tettét, csak megtette, aztán megijedt, észbekapott és akkor már késő lett.
Persze sajnálom a 180 embert nyilván, méginkább a hozzátartozóit, de ha nem szándékosan őket akarta megölni, akkor ... ? Elég szar lehetett neki ezt végignézni és felfogni, nem? Persze nem azt mondom, hogy engedjük el büntetés nélkül, csak furcsállom. Lehet, hogy némi infó kimaradt a cikkből.

FlyingWhale írta...

Egyébként nem feltételezzük egy percig sem, hogy nem tudsz helyesen írni.